Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies...więcej

POLITYKA PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES

Serwis internetowy devstock.pl (dalej: Serwis) troszczy się o Twoją prywatność. W tym dokumencie możesz znaleźć zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem z Serwisu funkcjonującego pod adresemwww.devstock.pl. W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z niniejszą polityką prywatności i plików cookies (dalej: Polityka prywatności) możesz się skontaktować z Serwisem pod adresem e-mail: contact@devstock.com.

I. Dane Administratora Danych Osobowych

Devstock Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (03-987), ul. Kadetów 27, wpisaną do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod nr KRS: 0000855415, NIP: 9522208632, REGON: 386796681, zwanym dalej „ADO”. Kontakt z ADO w sprawie ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem e-mail:contact@devstock.com.

II. Cele i podstawy przetwarzania danych osobowych

Aby świadczyć usługi zgodnie z zakresem naszej działalności, jako ADO przetwarzamy Wasze dane osobowe — w różnych celach, jednak zawsze zgodnie z prawem. Poniżej można znaleźć wyszczególnione cele przetwarzania danych osobowych wraz z podstawami prawnymi.

1. W celu przesyłania newslettera przetwarzamy takie dane osobowe, jak:

  1. adres e-mail,
  2. imię.
Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO, który uprawnia do przetwarzania danych osobowych z uwagi na Twoją zgodę na przetwarzanie danych, wyrażoną podczas zapisywania się do newslettera.

2. W celu kontaktu z nami w sprawach związanych z realizacją usług świadczonych przez nas przetwarzamy takie dane osobowe, jak:

  1. numer telefonu - w razie kontaktu telefonicznego
  2. adres e-mail – w razie kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej,
  3. imię i nazwisko.
  4. inne dane niż powyższe, podane dobrowolnie w kontakcie z nami.
Celem przetwarzania danych podanych w celach kontaktowych jest odpowiedź na wiadomość użytkownika, a także prowadzenie ewentualnie dalszej korespondencji. W ten sposób podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, który uprawnia do przetwarzania danych osobowych w przypadku zaistnienia po stronie ADO prawnie uzasadnionego interesu

III. Cookies

1. ADO na swojej stronie internetowej, podobnie jak inne podmioty, wykorzystuje tzw. cookies (krótkie informacje tekstowe), zapisywane na komputerze, telefonie, tablecie lub innym urządzeniu użytkownika. Mogą być one odczytywane przez nasz system, a także przez systemy należące do innych podmiotów, z których usług korzystamy (np. Google!a).
2. Na stronie internetowej wykorzystujemy następujące rodzaje plików cookies:
  1. sesyjne - w plikach cookies wielokrotnie są zapisywane informacje o tym, w jaki sposób odwiedzający korzystają ze strony internetowej, np. które podstrony najczęściej oglądają. Umożliwiają również identyfikację błędów wyświetlanych na niektórych podstronach. Pliki cookies służące do zapisywania tzw. „stanu sesji” pomagają więc ulepszać usługi i zwiększać komfort przeglądania stron i są usuwane automatycznie po zamknięciu przeglądarki internetowej;
  2. trwałe- przechowywane są w urządzeniu, z którego korzystasz, przez określony czas, a ich przechowywanie nie jest zależne od zamknięcia przeglądarki;
  3. własne — to są pliki ustawiane przez naszą stronę internetową;
  4. posmiotów trzecich — czyli pliki ustawiane przez inne podmioty, tj. Google Analytics, Facebook, Instagram, LinkedIN, Vimeo, o czym szerzej jest mowa poniżej.
3. Istotne jest to, że wiele plików cookies ma dla nas charakter zanonimizowany — bez dodatkowych informacji, na ich podstawie nie jesteśmy w stanie zidentyfikować Twojej tożsamości.
4. Z plików cookies korzystamy na podstawie Twojej zgody, za wyjątkiem sytuacji, gdy pliki cookies są niezbędne do prawidłowego świadczenia na Twoją rzecz usługi drogą elektroniczną.
5. Pliki cookies, które nie są niezbędne do prawidłowego świadczenia usługi drogą elektroniczną, pozostają zablokowane do czasu wyrażenia przez Ciebie zgody na korzystanie przez nas z plików cookies. Dlatego, przy pierwszej wizycie na naszej stronie, prosimy o wyrażenie zgody na użycie cookies.
6. Jeżeli nie życzysz sobie wykorzystania cookies przy przeglądaniu strony internetowej, możesz również zmienić ustawienia w przeglądarce internetowej — całkowicie blokować automatyczną obsługę plików cookies lub żądać powiadomienia o każdorazowym zamieszczeniu cookies w urządzeniu. W każdej chwili możesz również usunąć zapisane wcześniej pliki cookies oraz inne dane witryn i wtyczek. Ustawienia można zmienić w dowolnej chwili.
7. Przeglądarki internetowe oferują również możliwość korzystania z trybu incognito. Możesz z niego skorzystać, jeśli nie chcesz, by informacje o odwiedzonych stronach i pobranych plikach zostały zapisane w historii przeglądania i pobierania. Pliki cookies utworzone w trybie incognito są usuwane w momencie zamknięcia wszystkich okien tego trybu.
8. Mając na uwadze Twoją autonomię w korzystaniu ze stron internetowych, musimy uprzedzić, że wyłączenie lub ograniczenie obsługi plików cookies może spowodować dość poważne trudności w korzystaniu ze strony internetowej, np. w postaci dłuższego okresu ładowania się strony, ograniczeń w korzystaniu z funkcjonalności etc.
9. Informujemy również, że na naszej stronie internetowej używane są wtyczki, przyciski i inne narzędzia społecznościowe, zwane dalej łącznie „wtyczkami”, udostępniane przez serwisy społecznościowe w postaci: Facebook, LinkedIn, Instagram. Wyświetlając naszą stronę internetową zawierającą wtyczkę danego serwisu społecznościowego, Twoja przeglądarka przesyła do administratora tego serwisu społecznościowego informację o odwiedzinach. Ponieważ wtyczka jest fragmentem serwisu społecznościowego wbudowanym w naszą stronę, przeglądarka wysyła informację o żądaniu pobrania zawartości danego serwisu społecznościowego na naszą stronę. Wtyczki gromadzą pewne informacje na Twój temat, takie jak identyfikator użytkownika, odwiedzana witryna, data i godzina oraz inne informacje dotyczące przeglądarki internetowej.
10. Administratorzy serwisów społecznościowych wykorzystują część tych informacji, aby personalizować warunki oglądania naszej strony. Na przykład, gdy odwiedzasz stronę z przyciskiem „Lubię to”, administrator serwisu społecznościowego potrzebuje informacji o tożsamości aby pokazać, którzy z Twoich znajomych również lubią naszą stronę.
11. Informacje gromadzone przez wtyczki mogą być również wykorzystywane przez administratorów serwisów społecznościowych w ich własnych celach, takich jak np. doskonalenie własnych produktów, tworzenie profili użytkowników, analiza i optymalizacja własnych działań, targetowanie reklam. Nie mamy realnego wpływu na to, w jaki sposób informacje gromadzone przez wtyczki są następnie wykorzystywane przez administratorów serwisów społecznościowych. Szczegółów w tym zakresie możesz szukać w regulaminach i politykach prywatności poszczególnych serwisów społecznościowych.
12. Wtyczki serwisów społecznościowych gromadzą i przekazują informacje do administratorów tych serwisów nawet wtedy, gdy przeglądasz naszą stroną nie będąc zalogowanym do swojego konta w serwisie społecznościowym. Wtedy jednak przeglądarka wysyła bardziej ograniczony zestaw informacji. Jeśli zalogowałeś się do jednego z serwisów społecznościowych, to administrator serwisu będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na naszej stronie do Twojego profilu w danym serwisie społecznościowym. Jeśli nie chcesz, aby serwisy społecznościowe przyporządkowywały dane zebrane w trakcie odwiedzin na naszej stronie internetowej bezpośrednio Twojemu profilowi w danym serwisie, to przed wizytą na naszej stronie musisz się wylogować z tego serwisu. Można również całkowicie uniemożliwić załadowanie na stronie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia dla Twojej przeglądarki, np. blokowanie skryptów.
13. W ramach naszego Serwisu funkcjonują następujące pliki cookies podmiotów trzecich, tj. państw mających siedzibą poza Unią Europejską:
  • Google Analytics,
  • Facebook Custom Audiences,
  • Facebook,
  • Instagram,
  • LinkedIN,
  • Microsoft,
  • Vimeo,
  • Smartlook,
Szczegóły dotyczące poszczególnych plików cookies powyższych podmiotów możesz znaleźć przy okazji opisywania poszczególnych plików cookies lub, w przypadku serwisów społecznościowych, w ustępie poniżej. Pozostałe opisane są poniżej.
Google Analytics
W związku z tworzeniem statystyk, tj. analizą, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony internetowej (jak wielu otwiera stronę internetową, jak długo na niej pozostają, które treści wzbudzają największe zainteresowanie etc.) korzystamy z narzędzia Google Analytics, zapewnianego przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Więcej informacji na temat kodu Google Analytics i plików cookies Google!a znajdziesz tutaj - https://support.google.com/analytics/answer/6004245. Zaznaczamy jednak, że w ramach Google Analytics nie gromadzimy jakichkolwiek danych, które pozwalałaby na Twoją identyfikację. W związku z tym, dane gromadzone w ramach Google Analytics nie mają dla nas charakteru danych osobowych. Informacje, do jakich mamy dostęp w ramach Google Analytics to, w szczególności: •informacje o systemie operacyjnym i przeglądarce internetowej, z której korzystasz, •podstrony, jakie przeglądasz w ramach Serwisu, •czas spędzony w Serwisie oraz na jego podstronach, •przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami, •źródło, z którego przechodzisz do Serwisu. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 wysłany. 1 lit. f RODO. Celem i uzasadnionym interesem jest tworzenie statystyk i ich analizie w celu optymalizacji naszych stron internetowych.
Facebook Custom Audiences
Korzystamy z funkcji Niestandardowych Grup Odbiorców (ang. custom audiences) w celu kierowania do określonych grup użytkowników targetowanych przekazów reklamowych, zapewnianego przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA, Działania w tym zakresie realizujemy, opierając się na naszym prawnie uzasadnionym interesie, polegającym na marketingu własnych produktów lub usług. Aby móc kierować do Ciebie reklamy spersonalizowane pod kątem Twoich zachowań w naszym Serwisie, zaimplementowaliśmy na naszej strony Pixel Facebooka, który w sposób automatyczny gromadzi informacje o Twojej aktywności na naszej stronie. Zgromadzone w ten sposób informacje są najczęściej przekazywane do serwerów Facebooka, które znajdują się również w państwach trzecich (zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych Ameryki). Istotne jest to, że Facebook anonimizuje te dane zaraz po „wgraniu”, dzięki czemu nie pozwalają nam na Twoją identyfikację. Aczkolwiek Facebook może łączyć zbierane informacje z innymi informacjami o Tobie zebranymi w ramach korzystania przez Ciebie z serwisu Facebook i wykorzystywać dla swoich własnych celów, w tym marketingowych. Takie działania Facebooka nie są już zależne od nas, a informacji o nich możesz szukać bezpośrednio w polityce prywatności Facebooka: https:// www.facebook.com/privacy/explanation. Z poziomu swojego konta na Facebooku możesz również zarządzać swoimi ustawieniami prywatności. Tutaj znajdziesz przydatne informacje w tym zakresie: https://www.facebook.com/ads/settings.
Microsoft
W celu wewnętrznej koordynacji prac ADO korzystamy z plików cookies dostarczanych przez Microsoft Corporation (adres siedziby głównej: Microsoft Corporation, One Microsoft Way Redmond, WA 98052-6399 USA); Zbierane dane co do zasady Strona z 612 umożliwiają identyfikację konkretnej osoby, a więcej informacji o standardach prywatności narzędzia dostępne jest pod linkiem: https://docs.microsoft.com/en-us/ compliance/regulatory/offering-EU-US-Privacy-Shield?view=o365-worldwide
Vimeo
W związku z charakterem wykonywania naszych usług, nasze kursy można oglądać na Vimeo (Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, NY 10011, USA), które są zintegrowane poprzez iFrame. Ramki iFrame są ustawione w taki sposób, że połączenie jest nawiązywane po kliknięciu na przycisk "play". Jeśli jesteś zalogowany do konta Vimeo w tym samym czasie, kiedy naciskasz przycisk play, Vimeo mogą kojarzyć Twoje zachowanie podczas przeglądania z Twoim profilem użytkownika. Możesz zapobiec takiemu przetwarzaniu danych, wylogowując się ze swojego konta przed odwiedzeniem naszych stron internetowych. Ponieważ jest to usługa strony trzeciej, nie mamy wpływu na przetwarzanie takich danych przez Vimeo. Cel i zakres gromadzenia danych oraz dalsze przetwarzanie i wykorzystywanie danych przez Vimeo, jak również Twoje prawa i możliwości ustawień w zakresie ochrony Twojej prywatności można znaleźć w odpowiednich informacjach dotyczących ochrony danych na stronie https://vimeo.com/privacy . Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 wysłany. 1 lit. f RODO. Celem i uzasadnionym interesem jest zwiększenie widoczności tej strony internetowej oraz atrakcyjności i łatwości obsługi naszych usług.
Smartlook
Korzystamy również z aplikacji Smartlook, umożliwiającej rejestrowanie przez ADO aktywności i zachowań użytkowników Serwisu. SmartLook wykorzystuje pliki cookies i inne technologie, by gromadzić informacje na temat Twojego zachowania na stronie i urządzeń wykorzystywanych do korzystania ze strony, takie jak numer IP (zanonimizowany), wielkość ekranu, informacje o przeglądarce, lokalizacja, język. O ile same dane użytkowników sesji są anonimowe, to nagrania wideo mogą zawierać dane pozwalające na identyfikację użytkowników. Widać m. in. nazwę użytkownika oraz wszystkie dane wpisywane przez użytkownika w systemie (wiadomości tekstowe Strona z 712 umieszczane w systemie, komunikację z innymi użytkownikami systemu oraz operacje zmiany hasła). SmartLook przechowuje te informacje w ramach psedunonimizowanego profilu. Ani SmartLook, ani my nigdy nie będziemy wykorzystywać tych informacji w celu Twojej identyfikacji. Narzędzie to jest zapewniane przez Smartsupp.com s.r.o., Šumavská 31 602 00 Brno Republika Czeska VAT ID: CZ03668681. Więcej informacji na temat ochrony twoich danych osobowych przy wykorzystaniu Smartsupp znajdziesz tutaj - https://www.smartsupp.com/pl/help/privacy-policy/ Możesz sprzeciwić się tworzeniu Twojego anonimowego profilu oraz przechowywaniu informacji na Twój temat przez SmartLook, przechodząc do tej strony: https:// www.smartlook.com/opt-out. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 wysłany. 1 lit. f RODO. Celem i uzasadnionym interesem jest usprawnianie obserwowanie zachowań użytkowników w celu optymalizacji Serwisu.
14. Jeżeli chodzi o szczegóły związane z przetwarzaniem przez administratorów serwisów społecznościowych informacji gromadzonych przez wtyczki, w szczególności o cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalsze przetwarzanie i wykorzystanie przez administratorów, jak również możliwość kontaktu oraz Twojego prawa w tym zakresie i możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę Twojej prywatności, wszystko można znaleźć w politykach prywatności poszczególnych usługodawców:

IV. Prawo do wycofania zgody

  1. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody, w każdej chwili możesz tę zgodę cofnąć.
  2. Jeżeli chciałbyś cofnąć zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, to w tym celu należy wysłać maila do ADO na adres e-mail: contact@devstock.com
  3. Jeżeli przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywało się na podstawie zgody, jej cofnięcie nie powoduje, że przetwarzanie danych osobowych do tego momentu było nielegalne

V. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji i profilowanie

Nie dokonujemy zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym w oparciu o profilowanie.

VI. Odbiorcy danych osobowych

  1. W razie konieczności, przekazujemy Twoje dane osobowe firmie hostingowej, dostawcy chmury obliczeniowej, dostawca systemu mailingowego, kancelarii prawnej, firmie księgowej, firmie ubezpieczeniowej (jeżeli pojawia się konieczność naprawienia szkody), a także pozostałym podwykonawcom, którzy uzyskują dostęp do danych, jeżeli zakres ich działań wymaga takiego dostępu.
  2. Może dojść do sytuacji, że np. na podstawie właściwego przepisu prawa lub decyzji właściwego organu będziemy musieli przekazać Twoje dane osobowe również innym podmiotom, czy to publicznym czy prywatnym, uprawnionych do uzyskania dostępu do danych na podstawie przepisów prawa, takim jak służby policyjne, bezpieczeństwa, sądy, prokuratury, urzędy skarbowe.

VII. Przekazywanie danych osobowych do państw trzecich

  1. Jak większość przedsiębiorców, korzystamy z różnych dostępnych usług i technologii, oferowanych przez takie podmioty mające siedziby poza Unią Europejską, w związku z czym, według przepisów RODO są traktowane jako państwa trzecie.
  2. Podmioty przetwarzające dane poza terytorium Unii Europejskiej to:; a) Google – jedynie nieidentyfikujące konkretnej osoby dane analitycznie, Google Analytics do analizy statystyk stron; b) Facebook – wtyczki społecznościowe, system komentowania, pixel wspierający mierzenie skuteczności i optymalizację reklam; c) Instagram, LinkedIn - wtyczki społecznościowe; d) Microsoft – wewnętrzna koordynacja prac Serwisu; e) Vimeo – uczestnictwo w kursach organizowanych przez ADO.
  3. Przedsiębiorstwa dostarczające powyższe usługi gwarantują przestrzeganie analogicznych do RODO standardów w zakresie ochrony danych osobowych, a korzystanie przez ADO z ich technologii przy przetwarzaniu danych osobowych jest zgodne z prawem

VIII. Okres przetwarzania danych osobowych

  1. Twoje dane osobowe przetwarzane są przez czas potrzebny do osiągnięcia wyznaczonego celu. Po tym okresie Twoje dane osobowe zostaną nieodwracalnie usunięte lub zniszczone.
  2. W zależności od rodzaju danych osobowych, przetwarzamy je przez okres:
    1. trwania umowy — w przypadku danych osobowych przetwarzanych w celu zawarcia i wykonania umowy, w tym umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, o których mowa w regulaminie, w tym przesyłania newslettera;
    2. 5 lat — w przypadku danych osobowych wiążących się ze spełnieniem obowiązków z prawa podatkowego;
    3. do czasu cofnięcia zgody lub osiągnięcia celu przetwarzania, ale nie dłużej niż przez 5 lat — w przypadku danych osobowych przetwarzanych na podstawie zgody;
    4. do czasu skutecznego wniesienia sprzeciwu lub osiągnięcia celu przetwarzania, ale nie dłużej niż przez 5 lat — w przypadku danych osobowych przetwarzanych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu ADO;
    5. do czasu zdezaktualizowania się lub utraty przydatności, jednak nie dłużej niż przez 3 lata — w przypadku danych osobowych przetwarzanych głównie do celów analitycznych, wykorzystania plików cookies i administrowania stroną internetową.
  3. Okresy w latach liczymy od końca roku, w którym rozpoczęliśmy przetwarzanie danych osobowych, aby usprawnić proces usuwania lub niszczenia danych osobowych.

IX. Prawa podmiotów danych

  1. Informujemy, że posiadasz prawo do:
    1. dostępu do swoich danych osobowych;
    2. sprostowania danych osobowych;
    3. usunięcia danych osobowych;
    4. ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
    5. sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
    6. przenoszenia danych osobowych.
  2. Wymienione wyżej uprawnienia nie mają jednak charakteru bezwzględnego. Oznacza to, że w niektórych sytuacjach mamy prawo odmówić Tobie ich spełnienia. Zaznaczamy jednak, że jeżeli odmawiamy uwzględnienia żądania, to następuje to po wnikliwej analizie i tylko w sytuacji, gdy odmowa uwzględnienia żądania jest konieczna.
  3. W każdym momencie przysługuje Tobie prawo do sprzeciwienia się na przetwarzanie danych osobowych, które odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu ADO (zostały one wymienione w punkcie II) w związku z Twoją szczególną sytuacją. Należy jednak pamiętać, że zgodnie z przepisami mogę odmówić uwzględnienia sprzeciwu, jeżeli wykażemy, że:
    1. istnieją prawnie uzasadnione podstawy do przetwarzania, które są nadrzędne w stosunku do Twoich interesów, praw i wolności lub
    2. istnieją podstawy do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  4. Swoje prawa możesz zrealizować poprzez wysłanie maila do ADO na adres contact@devstock.com; lub wysłanie informacji na adres siedziby ADO, wskazany w punkcie I.

X. Prawo do wniesienia skargi

Jeżeli stwierdzisz, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

XI. Postanowienia końcowe

  1. W zakresie nieuregulowanym niniejszą Polityką prywatności obowiązują przepisy z zakresu ochrony danych osobowych.
  2. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany Polityki prywatności, w szczególności ze względu na zmiany technologiczne po stronie naszego sklepu oraz zmiany przepisów prawa. Zmiana Polityki prywatności odbędzie się poprzez opublikowanie nowej wersji Polityki prywatności na stronie internetowej ADO.
  3. Niniejsza Polityka prywatności obowiązuje od dnia 1 grudnia 2022 r.
  4. Wszystkie archiwalne wersje Polityki podlinkowane są poniżej: Polityka prywatności w wersji od 1 stycznia 2021 r. do 1 listopada 2022 r.
Masz do nas jakieś pytania?
contact@devstock.pl
+48 517 313 589
💛 Devstock © 2022Polityka Prywatności